Voordat de selectie van Hertha BSC van een vrij weekeinde mocht gaan genieten, had trainer Pal Dardai nog iets speciaals in petto. 

De 39-jarige Hongaar trommelde zijn spelers, onder wie John Heitinga en Roy Beerens, in de nacht van vrijdag op zaterdag om 02.30 uur op voor een uitlooptraining.

Die unieke oefensessie volgde op de remise in de uitwedstrijd tegen Hannover 96 (1-1). De Berlijnse ploeg is daarmee nog niet helemaal veilig in de Bundesliga, maar staat er in de middenmoot al wel redelijk goed voor.

''Pal heeft altijd weer nieuwe ideeën'', liet Heitinga via Twitter weten. ''Maar daardoor hebben we wel zaterdag en zondag vrij!'' De oud-Ajacied pakte zaterdagochtend prompt een vliegtuig naar Amsterdam. ''Om wat tijd met mijn familie door te brengen. Onbetaalbaar.''

Heitinga kwam tegen Hannover niet in actie. Hij bleef de hele wedstrijd op de bank. Beerens werd na iets meer dan uur gewisseld.

Dardai nam begin februari de taken bij Hertha over van de ontslagen Jos Luhukay. De Nederlander moest vertrekken vanwege de teleurstellende resultaten. Sinds Dardai de leiding heeft steeg de Berlijnse formatie van de zeventiende naar de elfde plek in de Bundesliga.