De officiële festiviteiten voor de titel staan voor volgend weekeinde pas op het programma, maar als PSV zaterdagavond al kampioen is dan zullen een aantal spelers dat waarschijnlijk toch meteen al even vieren.

"Als het dit weekeinde zover is, dan zal er denk ik spontaan iets loskomen", vertelt Jeffrey Bruma. "Ik zie op m'n telefoon wel of er nog iets wordt afgesproken en dan ga ik daar ook heen om het te vieren."

De Eindhovenaren wonnen vrijdag met 3-1 van PEC Zwolle, waardoor de titel binnen is als Ajax zaterdagavond verliest bij Heracles. Omdat de PSV-selectie het hele weekeinde vrij is, zullen de meeste spelers de wedstrijd van de Amsterdammers thuis volgen.

Bruma: "Ik ga er lekker voor zitten. Heracles-uit is lastig, dat weten wij ook. We wonnen daar nipt met 2-1. Ik ben benieuwd hoe Ajax het gaat doen."

Ook Luuk de Jong zal de wedstrijd thuis volgen. "En ik verwacht eerlijk gezegd dat Ajax gaat winnen", zegt de spits. "Maar als ze verliezen, dan hoop ik dat we nog iets gaan doen met wat jongens."

"We wilden eigenlijk met z'n allen afspreken, maar omdat we zaterdag en zondag vrij zijn, hebben sommige spelers al eerder wat anders gepland. Je kunt ook niet voorspellen wanneer je precies kampioen wordt."

Biertje

Doelman Jeroen Zoet is één van de spelers die al wat gepland had. "Ik ga weg met de familie. Maar ik ga wel kijken en als het zover is, pak ik een biertje en geniet ik ervan. In mijn tweede jaar in de hoofdmacht van PSV al kampioen worden is prachtig", aldus Zoet.

"Maar ik denk dat dat nog mooier is als ik dat volgende week op het veld kan beleven en dan met z'n allen naar het laatste fluitsignaal toewerken. Het gaat me wat ver om zaterdagavond daarom ook voor Ajax te zijn, maar als ik mag kiezen, dan pak ik de titel liever een week later."

Joshua Brenet, die tegen PEC de belangrijke 2-1 maakte, is het met de doelman eens. "Ik word het liefst volgende week pas kampioen. Dan is iedereen erbij en alle fans ook. Maar als het zaterdag al gebeurt, is dat uiteraard niet erg. Dan moeten we spontaan maar ergens verzamelen zodat we toch nog met een grote groep bij elkaar zijn."