Joshua Brenet had vrijdagavond met een schitterende goal een belangrijk aandeel in de 3-1 thuiszege op PEC Zwolle. De rechtsback had nooit eerder zo'n mooi doelpunt gemaakt.

"Dit was absoluut mijn mooiste goal tot nu toe, al was het ook mijn eerste eredivisietreffer", aldus Brenet. "Maar in de jeugd heb ik nooit zo mooi gescoord."

De goal van de 21-jarige rechtsback viel vlak na rust. Met schot van ongeveer 25 meter zette hij PSV op een 2-1 voorsprong.

"Het ging zo snel. Ik nam hem lekker aan, dacht niet na en schoot. Even dacht ik nog dat de bal over zou gaan, maar hij ging er fantastisch in."

"Het stadion ontplofte en ik werd meteen vastgepakt door Jetro Willems. Ik zag het daardoor niet op het scherm in het stadion en moet het nu ook nog steeds even rustig terugkijken."

Bewijzen

Mede door zijn doelpunt werd Brenet ook nog tot man of the match verkozen, en dat terwijl hij normaal gesproken geen basisspeler is. De laatste weken krijgt hij veel speeltijd door de blessure van Santiago Arias.

"Zo'n doelpunt is ook daarom wel lekker. Ik wil me iedere keer bewijzen voor het team en belangrijk zijn. Het is vervelend dat Arias geblesseerd is, maar ik moet en wil er nu wel staan en het de concurrentie zo moeilijk mogelijk maken."