Ricardo van Rhijn hoopt dat Ajax het seizoen nog met een 'enigszins goed gevoel' kan afsluiten. De Amsterdammers zijn met Feyenoord verwikkeld in de strijd om de tweede plaats.

"We staan er goed voor, maar ik denk dat het nog niet gespeeld is", aldus Van Rhijn tegen Ajax TV. De ploeg van trainer Frank de Boer heeft met nog vijf duels te gaan een voorsprong van vijf punten op nummer drie Feyenoord.

"Het zou nog mis kunnen gaan, maar we gaan er alles aan doen om de tweede plek vast te houden. We kunnen het seizoen nog met een enigszins goed gevoel afsluiten."

Volgens de vleugelverdediger is het doel ook om in de slotfase van het seizoen het publiek aantrekkelijker voetbal voor te schotelen.

"We moeten nu meer dan ooit tevoren bezig zijn met elkaar helpen om dat goede voetbal te laten zien. Met coachen kan je al een heleboel bereiken. Zeker in deze groep, met veel jonge jongens, is dat een belangrijk punt."

Ajax neemt het zaterdag op tegen Heracles Almelo. Van Rhijn verwacht een gemotiveerde tegenstander. "Dat is iedereen tegen Ajax. Bovendien hebben ze misschien nog maar één overwinning nodig om zich veilig te spelen."