Frank de Boer erkent dat er "strubbelingen" zijn in het technische hart van Ajax. De oefenmeester van de Amsterdammers wilde er vrijdag tijdens een persconferentie niet specifiek op ingaan.

 "Waar rook is, is vuur. Er is echter geen man overboord. Het betreft een interne aangelegenheid", aldus De Boer over het bericht in VI dat hoofd opleiding Wim Jonk niet meer aanschuift bij de vergaderingen van het technische hart.

Er zou verwijdering zijn ontstaan tussen de visie van de opleiders op De Toekomst (onder aanvoering van Jonk), die van directeur voetbalzaken Marc Overmars en die van de technische staf (De Boer en assistent-trainer Dennis Bergkamp).

De opleiders zouden onder meer vinden dat er te snel wordt overgeschakeld op het kopen van spelers.

"Er zijn strubbelingen, maar die hebben geen invloed op de aankopen. We proberen zo veel mogelijk mee te denken met De Toekomst", aldus De Boer. "Ik heb vaak genoeg bewezen aandacht te geven aan de jeugd. Alleen moet je soms vacatures invullen met aankopen."

"Uiteindelijk hebben we allemaal één doel: resultaat halen, als het kan met mooi en sprankelend voetbal. Als het eerste elftal geen resultaat haalt, word je geslacht."

Aankopen

De Boer kondigde aan dat Ajax deze zomer "twee of heel misschien drie aankopen" zal doen. "Er komen ook talenten aan, alleen is het de vraag of het reëel is dat ze volgend seizoen al vast deel uitmaken van de selectie."

De komst van AZ-middenvelder Nemanja Gudelj wilde de coach niet bevestigen. "Bepaalde spelers kunnen in aanmerking komen voor Ajax. Hij zal er daar één van zijn. Of je me mag feliciteren met Gudelj? Nee, er is nog niets definitief."