Wesley Hoedt moet zaterdag ook het eredivisieduel van AZ met sc Heerenveen missen.

De verdediger is nog niet hersteld van zijn knieblessure, zo meldde trainer John van den Brom vrijdag. Ook Jan Wuytens is nog niet inzetbaar in Friesland.

AZ verloor afgelopen week in eigen huis met 4-1 van Feyenoord, waardoor de Alkmaarders de derde plaats uit het hoofd lijken te moeten zetten.

Bij sc Heerenveen keert Joost van Aken terug in de selectie nadat hij afgelopen week de wedstrijd tegen NAC Breda (0-0) miste door hamstringklachten.

Doke Schmidt ontbreekt daarentegen wegens een enkelblessure.

Heerenveen staat zevende, een plek die aan het eind van de rit leidt tot deelname aan de play-offs om een Europa League-ticket. De voorsprong op nummer acht SC Cambuur bedraagt zes punten.

"Om de play-offs te halen moeten we zeker nog punten pakken. We zijn er nog niet", aldus trainer Dwight Lodeweges.

FC Utrecht

Trainer Rob Alflen van FC Utrecht moet het zondag in het uitduel met ADO Den Haag zien te stellen zonder vleugelspitsen Tommy Oar en Edouard Duplan.

Daarnaast is verdediger Ramon Leeuwin na zijn rode kaart tegen Ajax (1-1) geschorst. Ook het al langer uitgeschakelde trio Nacer Barazite, Ruud Boymans en Michael Zullo is er zondag in Den Haag niet bij.

Alflen weet wat zijn ploeg staat te wachten. ''ADO is een lastig te verdedigen ploeg. Voorin loopt er bij die ploeg veel door elkaar heen. Een Alberg die overal uitkomt, een Van Duinen die van buiten naar binnen trekt en natuurlijk hebben ze Michiel Kramer, die veel scoort."

Trainer Henk Fraser van ADO heeft heel wat meer keuze dan zijn collega. De coach mist alleen de licht geblesseerde Mathias Gehrt en de al langer afwezige Wilfried Kanon. Mitchell Schet is na een schorsing weer inzetbaar.

Vitesse

Luigi Bruins is zaterdag niet van de partij als Excelsior het opneemt tegen Vitesse. De middenvelder heeft een ontsteking gekregen aan de wond die hij overhield aan een operatie aan een voet. Ook reservedoelman Alessandro Damen moet het thuisduel van de Kralingers laten schieten.

Trainer Marinus Dijkhuizen baalt van de absentie van Bruins. ,,Aanvankelijk gingen we ervan uit dat Luigi tegen ADO Den Haag alweer zou kunnen spelen, maar nu mist hij dus ook het duel met Vitesse. Wanneer hij weer kan gaan spelen, durft de dokter niet meer te zeggen. Dat moeten we dus afwachten.''

Bij Vitesse is rechtsback Wallace er niet bij. De Braziliaan is buiten de selectie gehouden, omdat hij 48 uur voor het duel in het uitgaansleven is gesignaleerd. Hij zou bovendien zijn betrokken bij een zedenmisdrijf.

Daarnaast moet Peter Bosz verdediger Jan-Arie van der Heijden missen door een schorsing. Hij wordt vervangen door Dan Mori. Doelman Piet Velthuizen en Arnold Kruiswijk laten de wedstrijd wegens ziekte schieten.

FC Groningen

Trainer Erwin van de Looi van FC Groningen weet nog niet of hij zondag in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur een beroep op Michael de Leeuw kan doen.

De clubtopscorer heeft na een hamstringblessure en ziekte weinig getraind. ''Michael was vrijdag terug op het veld nadat we hem donderdag een extra dagje hebben laten uitzieken. Hij heeft voor het eerst weer volledig getraind en het is afwachten hoe hij daarop reageert.''

Als De Leeuw niet inzetbaar is, gelden Danny Hoesen en Dino Islamovic als mogelijke vervangers. Ook zij zijn echter niet helemaal fit. Nick Bakker en Tom Hiariej missen het duel zeker, terwijl Eric Botteghin en Jarchinio Antonia weer inzetbaar zijn. Botteghin was in de beker tegen Excelsior geschorst, terwijl Antonio weer hersteld is van een enkelblessure.

Trainer Henk de Jong van Cambuur heeft zijn ziekenboeg de laatste week flink zien leeglopen. ''Je zou kunnen zeggen dat ik een aantal luxeproblemen heb'', zei de coach. Alleen spits Michiel Hemmen en verdediger Vytautas Andriuskevicius zijn tegen de bekerfinalist niet inzetbaar.