De Franse voetbalbond heeft Zlatan Ibrahimovic voor vier duels geschorst voor zijn aanmerkingen op de scheidsrechter na afloop van het duel tussen Paris Saint-Germain en Bordeaux (2-3).

De Zweedse spits haalde na de nederlaag in Bordeaux hard uit. ''In vijftien jaar heb ik in dit schijtland nog geen goede scheidsrechter gezien'', foeterde hij. ''Dit land verdient PSG niet.''

Ibrahimovic zorgde met zijn uitlatingen voor grote opschudding in Frankrijk. Zelfs de Franse minister van Sport bemoeide zich met de uitlatingen van de Zweed en eiste excuses.

Ibrahimovic reageerde schuldbewust. ''Mijn commentaar was niet gericht tegen Frankrijk of het Franse volk", zei hij. ''Het ging over voetbal. De nederlaag accepteer ik, maar ik accepteer het niet als de scheidsrechter de regels niet volgt. Dit is niet de eerste keer. En daar ben ik ziek van. Maar mijn excuses aan de mensen die zich aangesproken voelden of het verkeerd hebben opgevat."

Ibrahimovic mist door zijn schorsing onder meer de wedstrijd tegen Lille. PSG is de koploper in Frankrijk en heeft met nog zeven wedstrijden te spelen een punt voorsprong op Olympique Lyon.

Video: de woede-uitbarsting van Ibrahimovic
Video: de woede-uitbarsting van Ibrahimovic