FC Twente moet definitief op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. XXImo maakt geen gebruik van de optie in het contract om de samenwerking te verlengen, omdat de geldschieter vindt dat het 'misleid' is door de clubleiding van de Tukkers.

"De clubleiding van FC Twente heeft gedurende lange tijd een onjuiste voorstelling van zaken gegeven voor wat betreft de financiële gezondheid van de club", zo verklaart XXImo het besluit donderdag in een persbericht.

Het Brabantse bedrijf, dat zich richt op zakelijke reizigers, tekende medio 2013 een tweejarig contract in Enschede. Afgelopen december liet het al weten dat het sowieso niet onder dezelfde voorwaarden door zou gaan als hoofdsponsor, al hield het de deur voor een nieuwe verbintenis toen nog wel open.

Na de ophef van de laatste maanden bij FC Twente heeft XXImo nu definitief besloten niet langer geldschieter te zijn in de Grolsch Veste.

Teleurgesteld

"In de loop van ons sponsorschap is gebleken dat de situatie niet was zoals deze ons is voorgespiegeld", aldus Patrick Bunnik, CEO van XXImo. "Wij moesten dat uit de krant lezen. Wij zijn dan ook teleurgesteld in de clubleiding."

"Onze keus heeft nadrukkelijk niets te maken met de tegenvallende sportieve prestaties van FC Twente."

Eerder op donderdag haalden enkele leden van de raad van commissarissen (rvc) van FC Twente hard uit naar de vorige week opgestapte voorzitter Joop Munsterman.

"Uit elke lade in De Grolsch Veste komt nu een door Joop gemaakte afspraak of overeenkomst tevoorschijn waarvan wij niets wisten", zei commissaris Joop de Winter in TC Tubantia.

Twente kreeg dit seizoen al een straf van drie punten aftrek van de KNVB, omdat de club zich niet hield aan het ingediende plan van aanpak om uit de financiële problemen te komen. De Tukkers kondigden in maart een grote bezuinigingsoperatie aan.