Ronald Koeman heeft na de nederlaag van vorige week tegen Everton (1-0) plaatsing voor de Champions League uit zijn hoofd gezet. De Nederlandse coach constateert dat zijn ploeg de laatste maanden minder ruimte krijgt van tegenstanders dan in het begin van het seizoen.

"Op dit moment is de vierde plek niet meer realistisch", vertelt Koeman donderdag op een persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Hull City van zaterdag.

Southampton staat na de nederlaag van afgelopen weekend zevende met nog zeven wedstrijden te gaan, met één punt achterstand op Tottenham Hotspur en Liverpool.

Het verschil met nummer vier Manchester City is al acht punten. De eerste vier ploegen in Engeland kwalificeren zich voor de Champions League van volgend seizoen.

"Het verschil met de nummer vier is groot", aldus Koeman. "Onze focus moet nu op de vijfde, zesde en zevende plaats liggen. We willen graag Europees voetbal halen."

"Misschien zou ik als coach van de Spurs of Liverpool niet blij zijn met de Europa League, mar voor ons is dat vergelijkbaar met wat voor hen het bereiken van de Champions League is."

Pellè

Southampton wist tegen Everton voor de vierde keer in de laatste zeven competitieduels niet tot scoren te komen. Spits Graziano Pellè heeft in zijn laatste dertien wedstrijden het doel niet weten te vinden.

Volgens Koeman benaderen tegenstanders duels met de 'Saints' nu anders dan in het begin van het seizoen, toen de ploeg verrassend goed presteerde.

"Het maakt tegenstanders niet uit hóé ze spelen tegen Southampton, ze willen alleen de punten. Dat is zelfs zo als we uit spelen. Everton verdedigde afgelopen weekend ook alleen maar in eigen huis."

"We krijgen daardoor niet meer de ruimte die we aan het begin van het seizoen wel kregen. Al ontbreekt het aanvallers natuurlijk ook wel een beetje aan vertrouwen als ze moeite hebben met scoren."

Southampton-Hull City begint zaterdag om 16.00 uur. Koeman kan door een blessure niet beschikken over Filip Djuricic.