Het disciplinaire comité van de UEFA heeft voor het eerst bepaald dat een wedstrijd opnieuw moet worden uitgespeeld vanwege een scheidsrechterlijke dwaling.

De vrouwenploegen van Noorwegen en Engeland zullen donderdagavond de laatste achttien seconden van hun kwalificatieduel voor het EK onder 19 moeten overspelen.

Toen de teams elkaar zaterdag troffen, scoorden de Engelsen in de 96e minuut bij een 2-1 achterstand uit een penalty.

Scheidsrechter Marija Kurtes keurde de treffer echter af vanwege te vroeg inlopen van een van de Engelse vrouwen en gaf vervolgens een vrije trap aan Noorwegen. Volgens de regels had Engeland de strafschop echter moeten overnemen. Daarom diende de Engelse voetbalbond FA na de wedstrijd een protest in.

Video: Scheidsrechter keurt penalty af en geeft vrije trap

Noord-Ierland

De beslissing van de UEFA kostte het vrouwenelftal van Nederland voor voetbalsters jonger dan negentien jaar deelname aan het EK in Israël. Leah Williamson schoot de voetbalsters van Engeland donderdagavond om 22.45 uur alsnog naar de Europese eindronde.

Ze mocht opnieuw een strafschop op de doelvrouw van Noorwegen nemen en faalde niet (2-2).  Omdat Williamson niet faalde vanaf elf meter eindigde Engeland en niet Nederland als beste nummer twee. Oranje verloor donderdagavond van Denemarken (0-1).

Volgens de UEFA is dit de eerste keer in de historie dat de Europese voetbalbond een wedstrijd laat herstarten wegens een fout van een arbiter.