Bayern München plaatste zich woensdag ondanks de afwezigheid van Arjen Robben en Frank Ribéry voor de halve finales van de Duitse beker. Coach Pep Guardiola gaf na het duel met Bayer Leverkusen toe dat zijn ploeg het anders moet aanpakken zonder de twee vedettes.

"Wij zijn een andere ploeg zonder Ribéry en Robben", zei Guardiola. "We hebben het probleem dat we geen spelers hebben voor één-tegen-één-situaties."

"Maar dat is soms gewoon zo. Er doen nu andere spelers mee en je moet je stijl dan aanpassen aan hen."

Bayern speelde in de kwartfinale met 0-0 gelijk tegen Bayer en won uiteindelijk na strafschoppen. De Duitse koploper heeft nu in de laatste drie wedstrijden slechts één keer gescoord.

De 'Rekordmeister' moest het in die vorige drie duels doen zonder Ribéry, die een kleine maand geleden een enkelblessure opliep in de Champions League-wedstrijd tegen Sjachtar Donetsk (7-0 winst).

Robben ligt er bovendien zo'n zes weken uit nadat hij eind maart in het verloren duel met Borussia Mönchengladbach (2-0 verlies) uitviel met een buikspierblessure.

Kortaf

Guardiola was woensdag nog kortaf toen hem gevraagd werd wanneer Ribéry weer kan spelen. "Ik weet het niet. Vraag het maar aan de doktoren."

De Spaanse coach toonde zich wel zeer tevreden over het duel met Bayer Leverkusen. "Ik weet hoe moeilijk het is om tegen deze ploeg te spelen. Ze hebben niet gescoord tegen ons, terwijl ze de laatste duels heel veel doelpunten maakten. Dit was een goede wedstrijd waarin we altijd de controle hadden."

Bayern neemt het zaterdag in de competitie thuis op tegen middenmoter Eintracht Frankfurt. De ploeg uit München heeft met nog zeven duels te gaan tien punten voorsprong op de nummer twee VfL Wolfsburg.