Enkele leden van de raad van commissarissen (rvc) van FC Twente halen donderdag hard uit naar de vorige week opgestapte voorzitter Joop Munsterman.

"Misleid is nog zwak uitgedrukt, zeg maar rustig zwaar besodemieterd", zegt commissaris Joop de Winter in TC Tubantia over de handelwijze van Munsterman.

"Uit elke lade in De Grolsch Veste komt nu een door Joop gemaakte afspraak of overeenkomst tevoorschijn waarvan wij niets wisten."

Hennie ten Hag, een ander rvc-lid, is "ontzettend teleurgesteld" in Munsterman. "Als je met elkaar in een bestuur zit, moet vertrouwen de basis zijn. Dat vertrouwen heeft hij zwaar beschaamd."

"Ik had er slapeloze nachten van. Ik heb geen zin de zwartepiet te krijgen voor iets waarvoor ik me niet verantwoordelijk voel."

Schreuder

De rvc was niet op de hoogte van het mondelinge akkoord tussen Munsterman en Alfred Schreuder over een nieuw contract voor de trainer. Schreuder ligt nu tot medio 2019 vast.

"Dat nieuwe contract van Schreuder is niet besproken in de rvc. Het kwam voor mij als een volslagen verrassing", zegt Ten Hag.

Ook De Winter werd verrast: "Ik viel van mijn stoel toen ik het hoorde. Voor het maken van die afspraak had Munsterman helemaal geen mandaat!"

"Volgens de statuten van de club is voor zo'n ingrijpend besluit goedkeuring van de rvc nodig. Die goedkeuring is er niet en een getekend contract met Schreuder is er evenmin."

Bezuinigingsoperatie

Munsterman reageert zelf ook in in Tubantia. De voormalig preses heeft het verhaal van zijn voormalig collega-toezichthouders gelezen.

"De woorden van de commissarissen laat ik voor hun rekening. Er zijn fouten gemaakt. Daarvoor heb ik dan ook mijn statutaire verantwoordelijkheid genomen door af te treden. In al mijn handelingen heb ik altijd het belang van de club, supporters en sponsors voor ogen gehad."

Munsterman stapte vorige week op bij FC Twente nadat hij in een eerder stadium al bekendmaakte na dit seizoen te vertrekken.

De Tukkers kondigden in maart een grote bezuinigingsoperatie aan.

De KNVB legde de landskampioen van 2010 al een straf van drie punten aftrek op, omdat de club zich niet hield aan het ingediende plan van aanpak om uit de financiële problemen te komen.