FC Twente wil dinsdagavond een vooralsnog teleurstellend jaar een beter aanzien geven in de halve finale van de KNVB-beker tegen PEC Zwolle. 

''Ik verwacht een vechtwedstrijd, die bepalend kan zijn voor de rest van het seizoen”, blikte trainer Alfred Schreuder maandag vooruit. ''Het is alles of niets.''

De oefenmeester van de huidige nummer tien van de eredivisie heeft er alle vertrouwen in dat hij een andere ploeg gaat zien dan afgelopen zaterdag, toen PSV in Enschede met 5-0 te sterk bleek. Hij heeft de krachtmeting met bekerhouder PEC Zwolle voorlopig uitgeroepen tot wedstrijd van het jaar.

''Ik merk hoe deze halve finale leeft bij de spelers. In de vorige ronde tegen AZ wonnen we met 3-0. Toen hebben de spelers gemerkt hoe mooi een bekerwedstrijd kan zijn. Het zijn duels waarin je boven jezelf uit kan, en misschien zelfs moet stijgen.”

Schreuder heeft goede hoop dat hij tegen PEC Zwolle weer een beroep kan doen op Andreas Bjelland en Luc Castaignos. Zij werken maandagmiddag een laatste test af. Ook Hidde ter Avest en Renato Tapia zijn weer fit en Hakim Ziyech keert terug van een schorsing.

Voor Jesus Corona en Orlando Engelaar komt de halve finale nog te vroeg. FC Twente of PEC Zwolle stuit in de finale op de winnaar van de andere halve eindstrijd tussen FC Groningen en Excelsior.