Alle wedstrijden in de Turkse competitie voor aankomend weekeinde zijn geannuleerd. Dat is maandag besloten na overleg tussen de Turkse bond, de clubs en de minster van Sport. Aanleiding is de aanslag van zaterdag op de spelersbus van Fenerbahçe.

Eerder werd al bekendgemaakt dat de topclub deze week niet in actie hoeft te komen. De Turkse voetbalbond stelde het bekerduel met Mersin en de competitiewedstrijd tegen Bursaspor uit.

Fenerbahçe wil dat de competitie net zo lang wordt stilgelegd totdat duidelijk is wie achter de aanslag zit.

Bij de aanslag op het voertuig, waarbij zeker twee kogels door de voorruit van de bus vlogen, raakte de buschauffeur van Fenerbahçe zwaargewond.

Dirk Kuijt maakte de aanslag niet van dichtbij mee. De Nederlandse ex-international zat geblesseerd thuis. Hij zei zaterdag geschokt te zijn door de aanslag. Kuijt liet tevens weten dat het redelijk goed gaat met de chauffeur. Die wordt nog drie dagen in slaap gehouden om het herstel te bespoedigen.

De spelersbus van Fenerbahçe werd door een nog onbekende schutter onder vuur genomen in de plaats Sürmene. 'Fener' was onderweg vanuit Rize, waar het de competitiewedstrijd tegen Çaykur Rizespor had gewonnen (1-5), naar Trabzon om vandaar terug naar Istanbul te vliegen. De chauffeur werd geraakt, maar kon nog wel de bus aan de kant zetten, voor er ergere ongelukken konden gebeuren.