Richairo Zivkovic hoopt dat hij volgende week bij Heracles Almelo de kans krijgt om de geblesseerde spits Arek Milik te vervangen in de basis bij Ajax. Zondag tegen FC Utrecht (1-1) gaf trainer Frank de Boer de voorkeur aan Kolbeinn Sigthorsson.

"Dat is de beslissing van de trainer, maar ik denk dat ik er wel klaar voor ben", zegt Zivkovic tegen NU.nl.

De Boer zei voorafgaand aan het duel in De Galgenwaard dat hij vindt dat Zivkovic nog niet klaar was voor een basisplek, waardoor de jongeling het moest doen met een invalbeurt. Achttien minuten voor tijd kwam hij voor Sigthorsson in het veld.

"Ik heb geprobeerd het te laten zien tijdens die invalbeurt. Er lag wat ruimte, ik werd een paar keer gezocht, maar het was lastig."

"Ik wilde belangrijk zijn met een goal, een assist of op een andere manier. Helaas lukte dat niet. Hopelijk kan ik volgende week wel laten zien dat ik ook in de spits kan staan."

Oranje onder-19

De afgelopen week stond Zivkovic ook niet in de basis bij Oranje onder-19, dat zich via drie kwalificatiewedstrijden plaatste voor het EK. Voor de eerste wedstrijd, tegen Servië, werd hij zelfs voor de tweede keer dit seizoen om disciplinaire redenen buiten de selectie gelaten door bondscoach Aron Winter.

Naar verluidt zou hij weer te laat gekomen zijn. "Het was iets in die richting", zegt Zivkovic, zonder er al te veel over kwijt te willen. "Ik heb het afgesloten, ben nu weer bij Ajax."

"Zo heel veel was er ook niet aan de hand. Maar ja, het hoort er nou eenmaal bij dat media dingen soms groter maken dan ze zijn."