Tim Krul vindt dat de fans van Newcastle United zich niet al te druk moeten maken over zijn op het oog sportieve gebaar richting doelpuntenmaker Jermain Defoe in de rust van het duel met aartsrivaal Sunderland (1-0).

"Wat ik tegen hem zei kan ik misschien beter niet herhalen voor de camera, want het was echt niet alleen maar een mooi gebaar van me. Het was een fantastisch doelpunt. Ik zei iets in de trant van: Wat een mazzelaar ben je, maar dan met een iets venijnigere ondertoon", aldus Krul voor de camera van Sky Sports.

De Nederlandse doelman werd vlak voor rust op fantastische wijze door Defoe geklopt en wachtte de aanvaller van Sunderland niet veel later in de catacomben op om hem vervolgens met een glimlach op het gezicht een tikje op het achterhoofd te geven. Het kwam Krul op veel kritiek van de aanhang van Newcastle te staan.

"Dat vind ik niet eerlijk. Ik ben nu tien jaar bij deze club en voel me een echte Geordie. Deze nederlaag doet mij net zoveel pijn als iemand anders bij Newcastle. Ik ga met veel pijn in mijn hart naar huis."

Carver

Zijn trainer John Carver verdedigde Krul. "Als er één persoon is die hart voor deze club heeft, dan is dat Tim Krul wel", zei de manager. 

"Altijd als er bij ons iets aan de hand, is Tim degene die zich opwerpt om het op te lossen. Geef mij Tim Krul maar iedere dag van de week. Hij is helemaal gek van Newcastle. Als we ons onsportief gedragen, worden we afgemaakt. Daarbij: als je door zó'n fraai staaltje geklopt wordt, moet je dat kunnen accepteren."