Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti bleef zondag na de verpletterende 9-1 zege op Granada uiterst nuchter.

"Ik had vooraf getekend voor een 1-0 zege. Deze 9-1 overwinning zou ik ook zo inruilen voor negen 1-0 zeges", zei Ancelotti tegen Spaanse media.

"Ik ben erg blij met de manier waarop dit resultaat tot stand kwam. Het team is op dit moment erg fris en liet dat ook zien. Vanaf het eerste fluitsignaal speelden we in een hoog tempo en al snel volgden de doelpunten."

Cristiano Ronaldo was met liefst vijf doelpunten de grote man aan de kant van Real, maar Ancelotti prees vooral twee andere spelers.

"James Rodríguez speelde erg goed. Je kon niet zien dat hij twee maanden ontbrak vanwege een blessure. En Luka Modric is cruciaal voor dit Real Madrid. Hij brengt het tempo in de ploeg en is in staat om vanuit het niets een opening te creëren."

"En Ronaldo is beter gaan spelen toen het team ook beter is gaan spelen Het is de eerste keer dat hij vijf keer in één wedstrijd scoort. Dat is goed voor Real en goed voor Cristiano", besloot de oefenmeester.

Spits Karim Benzema, zelf twee keer trefzeker, was ook vol lof over de Portugese vedette. "Wat een fenomeen. Hij helpt altijd het team. Ik ben erg blij voor Cristiano. Hij verdient het, zonder meer."