AZ-speler Simon Poulsen kent een sterk seizoen en wil zijn contract graag verlengen in Alkmaar. De 30-jarige Deen baalde wel flink van de thuisnederlaag zondag tegen Feyenoord (4-1).

"De knullige eigen goal van Derrick Luckassen kan gebeuren, maar daarna maakten we zulke domme fouten. Die worden gewoon hard afgestraft", is Poulsen kritisch in gesprek met NU.nl.

"We hadden daarvoor de 1-1 moeten maken, maar verzuimden dat te doen. Dan sta je met 3-0 achter bij rust. De eerste vijf minuten was het stil in de kleedkamer, niemand zei wat. Wat moet je dan ook zeggen tegen elkaar?"

In de tweede helft kreeg de Alkmaarse club iets meer grip op de wedstrijd, voornamelijk doordat Feyenoord het initiatief aan AZ liet. "We hebben ons lichtelijk hersteld in het tweede bedrijf, maar benutten het initiatief niet. Het was een hele slechte wedstrijd."

Ajax

Poulsen kon tegen Feyenoord zijn kenmerkende rushes over de linkerflank slechts sporadisch laten zien. "Dat klopt. Vaak was de laatste pass niet op maat of liepen mensen niet goed vrij."

De linksachter valt mede door die aanvallende kwaliteiten en zijn stabiele verdedigen dit seizoen op bij AZ, waar hij na een tweejarig avontuur bij Sampdoria terugkeerde. Destijds koos Poulsen voor het buitenland om zich door te ontwikkelen, maar er was ook interesse vanuit Amsterdam.

Eerder dit seizoen vertelde de Deens international in een interview met AZ Fanpage dat Ajax hem in 2012 wilde contracteren. “Maar daar had ik geen interesse in. Ik wilde naar het buitenland", zei hij destijds.

Gezin

Momenteel beschikt Poulsen over een aflopend contract. Komt Ajax deze zomer opnieuw om de hoek kijken? "Dat weet ik niet, ik heb niks van Ajax vernomen."

"Dat hoef ik ook niet, want ik voel me prettig hier. Daarom ben ik ook op dit moment met AZ in gesprek om mijn contract te verlengen. Ik heb het gevoel dat het gaat lukken, dat is zeker weten de bedoeling."

"Bovendien ben ik onlangs vader geworden, dus ik hoef helemaal niet meer weg uit Alkmaar. Ik focus mij op mijn gezin en op AZ, dat is voor mij het belangrijkste."