Edouard Duplan zorgde zondag in de thuiswedstrijd tegen Ajax voor een kolderiek moment. De Fransman speelde als twaalfde FC Utrecht-speler even mee omdat hij niet door had dat hij al gewisseld was.

Bekijk de video van de wissel

"Ik dacht dat Tommy Oar er nog niet in mocht en dus ging ik er maar snel weer in. Ik wilde namelijk niet dat we met tien man kwamen te staan", aldus Duplan, die in de 25e minuut naar de kant ging met een hamstringblessure. 

De 31-jarige buitenspeler hoorde vanaf de bank wel dat hij er niet in mocht maar begreep dat verkeerd. "Nee, nee, doe maar niet, riepen ze. Maar ik dacht dat dat uit voorzorg was vanwege mijn hamstring."

"Boeiend, dacht ik. Ik wilde er juist snel in gaan om er weer elf tegen elf van te maken en als de scheidsrechter dat een probleem zou vinden, zou hij het spel wel stilleggen. En dan kon Oar alsnog invallen."

Eenmaal weer in het veld hobbelde Duplan even als twaalfde man mee, waarna scheidsrechter Pol van Boekel tegen hem zei dat hij al gewisseld was.

"En toen zag ik ineens Tommy ook in het veld staan. Ik ben er maar weer rustig uit gegaan. Het was een gek moment, maar ook wel een leuk moment. Dit gebeurt niet vaak."

Weken

Zonder Duplan sleepte FC Utrecht er in de 65 minuten die volgden een 1-1 gelijkspel uit in De Galgenwaard. "Gezien het spelbeeld vind ik dat ook een logische uitslag. Met een punt tegen Ajax is het ook een mooie middag voor de supporters."

Duplan zelf hield door zijn hamstringblessure een iets minder goed gevoel over aan het duel. De komende tijd zal hij mogelijk geblesseerd toe moeten kijken.

"Het moet nog blijken hoe ernstig het precies. Maar ik vrees dat het een kwestie van weken wordt."