Feyenoord-speler Elvis Manu was zondag tegen AZ (4-1 winst) blij weer in de basis te staan, maar was ondanks twee doelpunten kritisch op zijn eigen spel.

"Uiteraard ben ik tevreden met de twee doelpunten, maar ik miste ook nog een paar grote kansen. Die moeten er gewoon in. Uiteindelijk had ik zelfs met vier treffers van het veld kunnen stappen", aldus Manu.

"We werden door een lucky goal in het zadel geholpen. Dan is het gemakkelijk voetballen, maar AZ hield hoop doordat wij de score niet uitbreidden. Daarom ben ik er ontevreden over dat ik zo weinig scoorde."

Halverwege de eerste helft miste Manu een grote kans, waarna AZ meer grip op het duel kreeg. "Maar we maakten toen op precies het juiste moment 2-0. Sindsdien hebben we AZ niet meer in de wedstrijd laten komen."

Manu zette vlak voor rust met een kopbal de stand op een veilige 3-0. Vlak daarvoor miste de aanvaller een grote kans.

"Ik had eigenlijk te veel tijd, dus nam ik rustig aan, keek even, keek weer en toen schoot ik pas. Die moest er echt in. Gelukkig scoorde ik daarna wel en verdween dat zure gevoel van die kans."

Concurrentie

Manu vormde tegen AZ samen met Colin Kazim-Richards en Anass Achahbar de voorhoede bij Feyenoord, waardoor Jean-Paul Boëtius en Jens Toornstra op de bank zaten.

"Buiten het veld lachen, gieren en brullen we met elkaar en zijn we grote vrienden, maar op het veld zijn we elkaars concurrenten. Het ligt qua niveau dicht bij elkaar, dus moeten allemaal hard werken."

"Ik ben zes weken geblesseerd geweest en dan moet je zorgen dat je meegaat in de flow van het team, zorgen dat je je hoofd boven water houdt. Dat is aardig gelukt."

Europees voetbal

Door de winst staan de Rotterdammers zeven punten voor op AZ en steviger op de derde plaats. "Deze plek geeft recht op Europees voetbal, daar snakken we weer naar", aldus Manu.

"We begonnen slecht aan het seizoen door veel wisselingen en weinig vastigheid en structuur in het elftal. Toen we dat kregen, zijn we beter gaan draaien. Helaas hebben we daarvoor veel onnodig puntverlies geleden."

"We zeiden van tevoren dat we echt geen play-offs willen spelen. We hebben een belangrijke stap gezet om die te ontwijken. Als we als derde eindigen, is het seizoen geslaagd."