Go Ahead Eagles heeft zondag de eerste wedstrijd onder coach Dennis Demmers verloren van SC Cambuur: 1-0. ADO Den Haag pakte door een goal van Michiel Kramer in blessuretijd de zege bij concurrent Excelsior: 3-2.

Sebastian Steblecki was de gevierde man bij Cambuur. De Poolse invaller maakte zeven minuten voor tijd de enige treffer in Leeuwarden. Demmers, die twee weken geleden Foeky Booy opvolgde bij Go Ahead, debuteerde zo met een nederlaag.

De ploeg uit Deventer blijft zeventiende met vijf punten achterstand op de 'veilige' vijftiende plaats van Heracles Almelo. Cambuur staat nu achtste met 39 punten.

ADO Den Haag klimt door de late treffer van Kramer op de ranglijst over Excelsior heen en staat nu dertiende met 31 punten. De Rotterdammers staan veertiende met één punt minder. De ploeg van Marinus Dijkhuizen heeft vier punten meer dan nummer zestien NAC Breda.

Cambuur-Go Ahead

Het leek er tegen Cambuur op dat de nieuwe Go Ahead-coach Demmers zijn spelers had opgedragen vooral goed te verdedigen. Dat lukte de Deventenaren wel aardig. Ze gaven weinig weg, maar creëerden daardoor eigenlijk geen enkele kans.

Cambuur kreeg de ruimte om op eigen veld het spel te maken. Henk de Jong zag dat zijn spelers daar in de eerste helft te weinig profijt uit haalden. Mikhail Rosheuvel kreeg halverwege de eerste helft de grootste kans, maar hij schoot voor een vrijwel leeg doel op de benen van Eagles-verdediger Bart Vriends.

De tweede helft gaf een identiek beeld. Cambuur had het balbezit en probeerde een gaatje te vinden in de defensie van de gasten. De aanvallers van de thuisclub hadden aanvankelijk geen idee hoe ze door de Deventer muur moesten breken.

Steblecki slaagde daar in de 83e minuut wel in en schoot door de benen van doelman Mickey van der Hart raak: 1-0.

Excelsior-ADO

Het duurde zeker een half uur voordat Excelsior-ADO een beetje los wilde komen. Het eerste waarschuwingsschot kwam van de voet van Tom Van Weert. De clubtopscorer van Excelsior schoot uit de draai echter recht op doelman Martin Hansen.

Vijf minuten later lag de bal aan de overkant in het net. Kramer schudde bij een vrije trap van de zijkant van Aleksandr Iakovenko zijn belager Sander Fischer van zich af en klopte doelman Gino Coutinho met een harde kopbal.

Na een uur spelen sloeg Excelsior twee keer toe. Eerst schoof Adil Auassar de gelijkmaker binnen, waarna Ninos Gouriye op aangeven van Van Weert zelfs voor 2-1 zorgde.

ADO liet zich niet van de wijs brengen en dankzij Roland Alberg kwam de ploeg terug tot 2-2. De aanvoerder krulde de bal vanaf de hoek van het strafschopgebied in de verre kruising.

Terwijl iedereen vrede leek te hebben met een gelijkspel, kopte Kramer toch nog de 2-3 achter Coutinho met zijn zestiende doelpunt van het seizoen.