Nemanja Gudelj kon het mindere spel en het verlies (4-1) van AZ tegen Feyenoord van zondag niet verklaren.

"Het is moeilijk om te zeggen wat er mis ging. We hadden een goede voorbereiding en duidelijke afspraken, maar als je zo speelt als vandaag, verlies je van elke tegenstander", zei de 23-jarige aanvoerder tegen NU.nl.

"We gingen de wedstrijd in zonder drive en zonder duelkracht. Alle tweede ballen waren ook voor Feyenoord. Bovendien voetbalden we niet goed. We hadden veel slordige passes."

AZ kwam al in de derde minuut 1-0 achter door een knullig eigen doelpunt van Derrick Luckassen en kreeg vervolgens geen enkel moment meer grip op de wedstrijd.

"Als je geen controle op het middenveld hebt, wordt het lastig spelen", concludeerde Gudelj. "We konden nu het spel zelf niet bepalen en moesten telkens achter de bal aan lopen. Dat was lastig, vooral op het middenveld, waar ik ook niet goed was."

Door het verlies staat AZ nu zeven punten achter op nummer drie Feyenoord. "Dat is een grote achterstand, maar zolang het in theorie nog mogelijk is, strijden wij voor plek drie."

Luckassen

Luckassen verving achterin bij AZ de geblesseerde Wesley Hoedt. Zijn wedstrijd kon niet slechter beginnen met een eigen goal in de derde minuut.

"Dat kan gebeuren, het is niet anders", reageerde de 19-jarige Luckassen nuchter op de eigen treffer.

"De voorzet kwam vanaf links en ik wilde de bal wegwerken, maar raakte hem gewoon niet goed. Dat kwam niet door de zenuwen, want ik heb gewoon gezonde spanning. Niets meer en niets minder."

Volgens de verdediger was het belangrijk om na zijn eigen doelpunt stoïcijns te blijven. "Ik heb me afgesloten voor reacties van buitenaf en mijn teamgenoten zeiden dat ik gewoon moest doorvoetballen. In de tweede helft ging het wel weer beter, maar toen was het duel eigenlijk al gespeeld."