Frank de Boer baalt van het 'onnodige' 1-1 gelijkspel van Ajax tegen FC Utrecht. Volgens de trainer had zijn ploeg zondag na de 1-0 voorsprong nog veel verder uit moeten lopen.

"We hadden de kans om met 2-0 en zelfs met 3-0 voor te komen. En dan was de wedstrijd gewoon gelopen", aldus De Boer, die Gévero Markiet vijf minuten voor tijd de 1-1 zag maken.

"Maar het probleem was dat we in balbezit steeds de verkeerde keuzes maakten. We hadden FC Utrecht op de pijnbank kunnen en moeten leggen. Bij 1-0 kan de bal namelijk altijd een keer verkeerd vallen en dan is het weer gelijk. En dat gebeurde dus ook."

De treffer van Ajax was een eigen doelpunt van Ramon Leeuwin. Bij afwezigheid van de geblesseerde Arek Milik had spits Kolbeinn Sigthorsson voor de goals moeten zorgen, maar hij werd amper gevaarlijk.

"Het was niet goed genoeg wat hij liet zien", erkende De Boer, die Sigthorsson twintig minuten voor tijd naar de kant haalde. 

"Aan het begin van de wedstrijd kreeg hij een knietje tegen zijn dijbeen, maar dan nog verwachten we meer van hem. Hij had betere keuzes kunnen maken, al was hij daar dus niet de enige in."

Geen zorgen

Door het puntenverlies is het gat tussen koploper PSV, dat zaterdag met 5-0 won bij FC Twente nu tien punten. Het verschil nummer drie Feyenoord is met zes punten kleiner, maar De Boer maakt zich geen zorgen.

"Ik moet me geen zorgen maken, ik moet zorgen dat Ajax wedstrijden wint. Daar moeten we ons mee bezig houden en niet naar Feyenoord kijken."