Feyenoord lijkt door de zege zondag bij AZ (4-1) zo goed als zeker van de derde plek, maar door het gelijkspel van Ajax bij FC Utrecht (1-1) houden de Rotterdammers ook nog hoop dat de tweede plaats mogelijk is.

"We hebben een goede stap gezet voor de derde plek en misschien wordt het nog spannend voor de tweede plek", zei Karim El Ahmadi voor de camera's van FOX Sports.

Nummer drie Feyenoord nam door de overwinning in Alkmaar zeven punten voorsprong op nummer vier AZ, terwijl de achterstand op Ajax werd teruggebracht naar zes punten. Plek drie is goed voor Europa League-kwalificatie, terwijl de tweede plaats recht geeft op de voorronde van de Champions League.

"We moeten vol voor de laatste vijf duels gaan', aldus El Ahmadi. "We kijken zeker nog omhoog."

De middenvelder was zeer tevreden over het optreden van Feyenoord in het AFAS Stadion. "Het kwam door ons dat het nooit een wedstrijd was. Ik had het ook niet zo makkelijk verwacht, maar ze lieten ons voetballen en we waren in de duels veel scherper dan AZ."

"De technische staf heeft ons voor het duel uitgelegd wat we moesten doen en ik denk dat we dat heel goed hebben uitgevoerd. Vandaag was er maar één ploeg die wilde winnen, en dat waren wij."

Rutten

Feyenoord-coach Fred Rutten sprak van "een heel makkelijke middag". "We werden al heel snel in het zadel geholpen en daarna zijn we geen moment in de problemen geweest. Het enige wat je nog zou kunnen zeggen, is dat we misschien wel het dubbele aantal doelpunten hadden moeten maken."

Rutten zette voor het eerst beide spitsen Anass Achahbar en Colin Kazim-Richards in de basis. "In grote fases pakte dat wel redelijk goed uit, maar ik denk dat het nog beter kan. Anass moet leren dat hij als rechtsbuiten niet op eigen helft een actie moet gaan maken."

De oud-coach van PSV baalde nog wel van de tegentreffer die Feyenoord vlak voor tijd incasseerde via een knullig eigen doelpunt van Sven van Beek. "Ik denk dat Sven ook nog een goal wilde maken", grapte Rutten. "Het zag er niet goed uit en dat was heel vervelend, want wij willen graag op de nul spelen."