Real Madrid heeft zondag in de Primera Division een monsterzege geboekt. Laagvlieger Granada droop met 9-1 af in Bernabéu na een ruststand van 4-0.

Met vijf doelpunten had Ronaldo een groot aandeel in de royale zege. De 30-jarige Portugees schroefde zijn productie op naar 36 goals, waarmee hij Lionel Messi (32 treffers) van de eerste plaats op de topscorerslijst stootte.

Nog nooit maakte Ronaldo vijf doelpunten in één wedstrijd.

De 'Koninklijke' opende 'pas' in de 25e minuut de score via Gareth Bale. De Welshman scoorde op aangeven van Toni Kroos.

Vervolgens braken de acht minuten van Ronaldo aan. De Portugees maakte tussen de 30e en 38e minuut liefst drie doelpunten.

Pijnigen

De laatste keer dat een Real Madrid-speler nog sneller dan Ronaldo een hattrick realiseerde was in 1992, toen Fernando Hierro binnen zes minuten drie keer doel trof.

Na de hervatting ging Real Madrid door met het pijnigen van Granada, waarbij Karim Benzema met twee treffers een hoofdrol voor zich opeiste. Tussen de 5-0 en 7-0 van de Fransman zorgde Ronaldo voor de 6-0.

Aangezien de 7-0 al in de 56e minuut viel, leek een score in de dubbele cijfers mogelijk. Real Madrid schakelde echter een paar tandjes terug en incasseerde een kwartier voor tijd via Robert Ibañez zelfs de eretreffer.

Laatste woord

Het laatste woord was toch aan Real, dat dankzij een eigen doelpunt van Diego Mainz en nóg een goal van Ronaldo de eindstand op 9-1 bepaalde.

Bij de 'Koninklijke' maakte James Rodriguez zijn rentree na twee maanden blessureleed. Rodriguez mocht van trainer Carlo Ancelotti in de basis beginnen en werd na een uur gewisseld. 

Real Madrid verkleinde door de zege de achterstand op koploper FC Barcelona tot één punt. De Catalanen treden zondagavond aan tegen Celta de Vigo.