Luuk de Jong hoopt dat FC Twente ondanks alle financiële problemen terug kan keren aan de top in de eredivisie. De spits was zaterdag met PSV veel te sterk voor zijn vroegere club (5-0).

"Het is niet fijn wat er nu bij FC Twente gebeurt. Hopelijk komen ze weer terug aan de top", aldus de 24-jarige De Jong, die van 2009 tot 2012 in Enschede speelde.

"Ik heb een mooie tijd hier gehad, al heb ik nu niet echt contact meer met spelers van Twente. De jongens waarmee ik speelde zijn zo ongeveer allemaal weg, maar dit gun ik niemand die hier werkt. En zeker de fans niet."

Door de 5-0 nederlaag zaterdag in de Grolsch Veste zakte FC Twente verder op de ranglijst en moet het vrezen voor het rechterrijtje. Maar de ploeg leek zich tegen PSV ook te sparen voor de halve finale in het KNVB-bekertoernooi dinsdag tegen PEC Zwolle.

"Dat er spelers nu niet bij waren vanwege die bekerwedstrijd, begrijp ik op zich wel", vervolgt De Jong. "En het feit dat de ploeg in een dip zit was ook wel een voordeel voor ons." 

"Het was een wedstrijd waarvan we vooraf dachten dat het weleens moeilijk kon gaan worden richting de eventuele titel, maar dat werd het dus niet. Met 5-0 hebben we weer een goede stap gezet."

Op het veld dacht De Jong ook niet aan de moeilijke situatie waarin zijn vroegere club verkeert. "Nee, dan denk ik daar niet over na. Ik wilde winnen en goed spelen. En bij vlagen hebben we ook goed gespeeld. Ik denk dat we een aardige pot op de mat hebben gelegd."