Mede dankzij twee treffers van Memphis Depay won PSV zaterdag met 5-0 bij FC Twente, waardoor de Eindhovenaren weer dichter bij de titel zijn. De buitenspeler verwacht ook niet dat het nog fout gaat.

"Ik weet dat PSV in het verleden weleens een voorsprong uit handen heeft gegeven, maar dat gaat dit keer niet gebeuren", aldus Depay, die met PSV minimaal een dag elf punten voorsprong heeft op Ajax.

De Amsterdammers, die zondag nog spelen bij FC Utrecht, kwamen de afgelopen weken wel iets dichterbij, maar zorgen maakte Depay zich niet.

"De media probeerden wat twijfels te zaaien na de nederlaag tegen Feyenoord en daar hebben we nu heel goed antwoord op gegeven. Af en toe kan er natuurlijk wel twijfel zijn na een nederlaag, maar we hebben dit seizoen niet vaak verloren."

"5-0 winnen bij Twente is ook gewoon weer een goed resultaat. Als je vlak voor rust met 3-0 voor komt, dan doet dat ook wel wat met een tegenstander. En daarna kwamen we amper nog in de problemen. Dat hebben we goed gedaan."

Depay zelf maakte na rust de 4-0 en 5-0 en krikte zo zijn seizoenstotaal op tot negentien treffers. "Ik had er nog meer willen maken, maar twee goals is prima. Ik speelde geen grote wedstrijd, wel was ik belangrijk voor het team. Daar ben ik blij om."