Met een klinkende zege van 5-0 op FC Twente zette PSV zaterdag weer een grote stap naar het kampioenschap. Toch wilde trainer Phillip Cocu ook nu nog niet spreken over wanneer de Eindhovenaren kampioen worden.

"We spelen vrijdag tegen PEC Zwolle. Dat is de wedstrijd waar we naartoe werken'', aldus de coach bij FOX Sports.

Mocht PSV van PEC weten te winnen, dan kan de ploeg de week erop tegen sc Heerenveen kampioen worden. "We moeten eerst maar eens van Zwolle winnen'', temperde Cocu de verwachtingen.

"Vandaag hebben we een uitstekende wedstrijd gespeeld. We zijn nog niet eens heel erg effectief geweest. Het is vooral goed dat we de tweede helft ook heel volwassen hebben gespeeld.''

Schreuder

Coach Alfred Schreuder van Twente zag zijn ploeg na een redelijk begin ver wegzakken. "Na de 2-0 was het geen wedstrijd meer en zag je dat het de grote jongens tegen de jonge jongens was."

"Je kan wel kwalitiatief en fysiek gezien minder zijn dan PSV, maar je mag wel meer dan dit laten zien. Je moet veel agressiever zijn in de duels. Als je een keer een kans krijgt in de basis moet je het wel laten zien. Sommige jongens hebben vandaag aan mij de bevestiging gegeven waarom ze niet spelen."