Heracles Almelo heeft zaterdag goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De Tukkers bogen tegen FC Dordrecht een 2-1 achterstand om in een 3-2 overwinning.

Heracles blijft door de zege boven de degradatiestreep op de vijftiende plaats met twee punten meer dan NAC, dat gelijkspeelde bij sc Heerenveen (0-0).

Met nog vijf wedstrijden te gaan staat hekkensluiter Dordrecht acht punten achter op Go Ahead Eagles, dat zondag nog uit speelt tegen SC Cambuur.

Heracles startte aanvallend en kreeg via onder anderen Brahim Darri direct goede mogelijkheden op de openingstreffer. Het duurde uiteindelijk acht minuten voordat Dordrecht de bal uit het net moest halen. Een voorzet van Denni Avdic werd nog uitverdedigd, maar Bryan Linssen schoot de afvallende bal direct uit de lucht binnen.

Vertrouwen

De gelijkmaker van Dordt kwam na ruim een kwartier volledig uit de lucht vallen. Vrij voor de keeper gezet door Jeffry Fortes schoot Everon Pisas de bal beheerst langs doelman Bram Castro.

Dordrecht had het vertrouwen in een goede afloop daarmee opeens hervonden, want de ploeg ging direct op jacht naar de 2-1 en kreeg die vijf minuten na de gelijkmaker ook. Pisas gaf vanaf de linkerflank voor op Joris van Overeem, die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de hoek plaatste.

Halverwege de tweede helft maakten de Almeloërs gelijk. Wout Weghorst schoot raak op aangeven van Linssen. Een vanaf dat moment herboren Heracles pakte vijf minuten voor tijd ook nog de overwinning. Weghorst draaide knap weg bij zijn tegenstander en gaf Linssen de gelegenheid de winnende goal binnen te schieten.

Heerenveen-NAC

​Het duel tussen sc Heerenveen en NAC Breda leverde geen doelpunten op. Beide ploegen kwamen niet tot scoren in het Abe Lenstra Stadion (0-0).

Dat was vooral een welkom punt voor de Brabanders. Met 26 punten uit 29 duels staat de formatie van trainer Robert Maaskant wel nog altijd in de gevarenzone.

Heerenveen blijft door het gelijkspel op koers voor een plek in de play-offs om Europees voetbal.

Ondanks die tegenvaller was NAC de eerste helft de brutaalste ploeg. De Brabanders lieten Heerenveen aanvallen, om er vervolgens in de tegenaanval uit te komen. Die tactiek leverde de ploeg enkele aardige kansen op.

De grootste was na een dikke twintig minuten voor Adnane Tighadouini, die de bal na een pass van de sterk spelende Demy de Zeeuw voor het intikken had. De vleugelspits maaide echter volledig over de bal heen en zag zo de kans aan zich voorbij gaan.

Kansen

De thuisploeg had weinig te melden. Het thuispubliek veerde hoogstens even op als Sam Larsson aan de bal kwam. De Zweed gooide de trukendoos regelmatig open, maar even vaak was het rendement nihil.

Pas na een uur moest NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar zich echt strekken op een Friese poging. De keeper greep goed in op een schot van Luciano Slagveer. Die krulde de bal even later ook nog eens rakelings naast.

Heerenveen kreeg na die kansen eindelijk echt vat op de wedstrijd. Dat leverde in de slotfase nog een reeks kansen op. Simon Thern had een kwartier voor tijd de 1-0 voor het inschieten, maar de Zweed miste de bal half. Vervolgens werd ook nog een Friese kopbal van de lijn gehaald.