Louis van Gaal keek zaterdag met een tevreden gevoel terug op de zege van Manchester United tegen Aston Villa. De Nederlander had lovende woorden voor Ander Herrera die twee keer scoorde.

Dankzij de 3-1 zege steeg United naar de derde plaats in de Premier League. "We hadden beter kunnen spelen, maar ik wist van tevoren dat het een lastige wedstrijd ging worden omdat zij erg verdedigend spelen", blikte Van Gaal terug na afloop.

"Ik ben erg blij dat we drie keer gescoord hebben. Dat is niet gemakkelijk tegen een ploeg met een defensieve tactiek. Als manager wil je altijd meer, zoals een hoger baltempo. Maar goed, ik ben erg blij met de overwinning."

Ander Herrera vervulde een belangrijke rol bij United. De Spanjaard nam twee treffers voor zijn rekening. "Hij heeft een erg goede techniek, maar hij moet leren meer gecontroleerd te schieten. Ik heb tegen Ander gezegd: 'je moet de bal aannemen voordat je schiet', aldus Van Gaal.

"Dat herhaalde ik vrijdag tijdens de training en ik kuste hem tijdens de rust omdat hij voor het eerst in zijn leven de bal aannam en daarna schoot!"

Van Gaal kijkt met vertrouwen uit naar de derby tegen Manchester City volgende week. "We hebben een groot gat naar de achtervolgers, zoals Liverpool en de Spurs. We kunnen omhoog kijken. Onze volgende wedstrijd is belangrijk in de strijd om de Champions League-tickets."