Riechedly Bazoer heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot medio 2020. Dat hebben de Amsterdammers zaterdag bekendgemaakt.

De 18-jarige middenvelder had eerder al een mondeling akkoord bereikt om zijn in 2016 aflopende verbintenis te verlengen.

Bazoer hoopt zich de komende jaren bij Ajax verder te ontwikkelen en prijzen te winnen. "Hier ligt mijn toekomst. Als je ziet hoeveel potentie de spelers hebben, hoeveel talent en kwaliteit. Dan denk ik dat we hier iets moois kunnen bouwen met z’n allen en daar wil ik deel van uitmaken”, laat hij weten op de clubsite.

"Ik kan hier een betere speler worden. Zowel voetballend als tactisch kan ik nog verbeteren. Ik wil zoals het nu gaat vasthouden en belangrijk zijn voor het team.”

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is blij met de contractverlenging van Bazoer. ''Het is goed dat we dit lange contract hebben kunnen rondmaken. We zaten snel op één lijn."

"Riechedly wordt begeleid door z'n broer en samen hebben ze hiermee een goed signaal afgegeven. Wij zijn als club natuurlijk bij met dit contract, maar het is ook een signaal dat ze nadenken over Riechedly zijn eigen carrière. Want de interesse van grote clubs in Europa is er al, dat zegt veel over zijn talent en hij is nog maar achttien jaar."

''Hij maakt nu natuurlijk ook een goede periode door. Voor hem is het belangrijk dat hij bij Ajax elke dag focus houdt en keihard blijft werken. Riechedly heeft nog een lange weg te gaan, maar het ziet er heel goed uit voor hem."

Milik

Bazoer is de volgende van een groot aantal A-selectiespelers die voor langere tijd is vastgelegd door Ajax. Eerder verlengde Lucas Andersen zijn contract tot 2018 en eind vorig jaar tekenden Jasper Cillessen (2018) en Anwar El Ghazi (2019) voor jaren bij. Eerder deze week lichtte Ajax al de optie tot koop in het huurcontract van Arek Milik. De 21-jarige Pool ligt ook de komende vier jaar vast bij de landskampioen.

Bazoer maakte eind vorig jaar pas zijn eredivisiedebuut voor Ajax, maar veroverde vervolgens snel een basisplaats. De geboren Utrechter kwam twee jaar geleden over uit de jeugdopleiding van PSV.

Bazoer speelde tot nu toe elf competitieduels voor Ajax, terwijl hij ook vier keer in actie kwam in de Europa League.