José Mourinho stelt dat elke speler van Chelsea te koop is als die niet meer voor de Londense club wil uitkomen. De Portugees zou zelfs bereid zijn sterspeler Eden Hazard te verkopen.

Mourinho werd tijdens een persconferentie gevraagd naar de situatie rondom Raheem Sterling. De aanvaller weigert vooralsnog zijn contract bij Liverpool te verlengen, maar manager Brendan Rodgers heeft al laten weten dat de Engels international niet te koop is.

Mourinho wilde niet specifiek op de situatie met Sterling in gaan, maar liet wel weten dat zelfs Hazard zou moeten vertrekken bij Chelsea als hij ongelukkig zou zijn.

"Ik hou niet van spelers die niet voor mij en mijn club willen spelen, om eerlijk te zijn. Elke speler heeft een prijs. Het maakt niet uit wie het is", aldus Mourinho.

"Neem bijvoorbeeld Eden Hazard. Hij heeft net een nieuw contract getekend. Wil ik dat hij vertrekt bij Chelsea? Nee. Als hij weg wil, als hij niet meer met mij wil werken, als hij niet meer voor Chelsea wil spelen, heeft Eden Hazard dan een prijs? Ik denk dat hij een prijs heeft."

"Hij is de beste speler in de Premier League, dus ik neem de beste als voorbeeld."

Filosofie

Mourinho heeft ook begrip voor managers die hun sterspelers aan hun contract houden als ze ontevreden zijn. "Ik snap het als ze zeggen: 'hij is niet te koop, de spelers blijft sowieso'. Mijn filosofie is niet beter. Het is gewoon anders."

Chelsea neemt het zaterdag om 18.30 uur op tegen Stoke City. De Londenaren verdedigen een voorsprong van zes punten op Manchester City en hebben een wedstrijd minder gespeeld.