Viktor Fischer maakte vrijdagavond voor het eerst sinds zijn hamstringblessure de negentig minuten vol bij Jong Ajax.

De 20-jarige aanvaller maakte eind vorige maand al zijn rentree bij het beloftenelftal nadat hij dertien maanden moest toekijken. Hij speelde toen één helft mee tegen De Graafschap.

"Aan de ene kant ben ik heel tevreden", keek Fischer vrijdag op de clubsite van Ajax terug op zijn eerste volledige wedstrijd na zijn blessure. Hij wist daarin te scoren, maar Jong Ajax verloor wel met 2-1 van FC Eindhoven.

"Het is hartstikke mooi om eindelijk weer negentig minuten te spelen en te scoren, maar ik maakte ook een fout bij het eerste tegendoelpunt."

Volgens de Deen gaat het de goede kant op, maar hij kan nog niet zeggen wanneer hij zijn rentree maakt in de hoofdmacht.

"Ik voelde me goed voor, tijdens en na de wedstrijd, maar ik heb geen haast. Ik kijk uit naar de wedstrijd van dinsdag met Jong Ajax tegen Jong PSV. Meer kan ik niet doen."

Terugslag

Fischer liep op 23 februari 2014 tijdens het thuisduel met AZ een hamstringblessure op. Hij onderging een operatie en kreeg tijdens zijn revalidatie een aantal keer een terugslag.

De Deen belandde in 2011 in de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde een jaar later al in de hoofdmacht van de club uit Amsterdam. Hij vierde twee titels.