Trainer Frank de Boer van Ajax kan zondag in het uitduel met FC Utrecht nog niet rekenen op Daley Sinkgraven. De middenvelder kampt nog met een liesblessure.

Ook clubtopscorer Arek Milik kan niet aantreden in de Galgenwaard, vanwege een knieblessure. Achter de naam van Nick Viergever staat nog een vraagteken.

Sinds zijn aantreden als coach slaagde De Boer er nog niet in een competitieduel in Utrecht te winnen. De laatste Amsterdamse zege in competitieverband dateert van 1 maart 2009. ''De eerste overwinning komt steeds dichterbij. Laten we hopen dat het zondag gebeurt'', liet de trainer dan ook weten.

''Voor Utrecht is dit de wedstrijd van het jaar. Sinds het speelschema bekend is, verheugen ze zich daar al op deze wedstrijd. Bovendien hebben ze zich er dankzij de interlandbreak twee weken op kunnen voorbereiden. We weten wat ons te wachten staat.''

Als Viergever, die op de training een bal tegen een enkel kreeg, niet tijdig is hersteld, neemt De Boer Kenny Tete mee. Die speelt daardoor vrijdag niet mee met Jong Ajax.

Nicolai Boilesen keert weer terug in de selectie, nadat hij tegen ADO Den Haag rust kreeg. Niki Zimling is weer volledig inzetbaar, na te zijn hersteld van een bovenbeenblessure.

Het ontbreken van Milik vindt De Boer een anderlating. "Hij is de enige speler die niet fit is teruggekeerd na de interlandperiode.”

De trainer is blij dat Milik deze week zijn handtekening zette onder een vierjarig contract bij Ajax. "Zowel binnen als buiten het veld is hij een echte prof. Gezien zijn jonge leeftijd gaan we met hem bij Ajax een mooie toekomst tegemoet."

Kansen

Utrecht mist alleen de al langer geblesseerde Nacer Barazite, Ruud Boymans en Michael Zullo. Assistent-trainer Harry van den Ham ziet kansen voor zijn ploeg.

''Dit Ajax is niet het Ajax van vorig jaar. Alhoewel het team ook dit seizoen een aantal heel goede wedstrijden heeft gespeeld en nog altijd over veel kwaliteit beschikt. Wie Frank de Boer ook opstelt; er staan altijd spelers met veel kwaliteit.''