FC Twente kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen PSV wegens blessures niet beschikken over Andreas Bjelland, Orlando Engelaar, Luc Castaignos en Jesus Corona.

De Tukkers moeten het bovendien ook stellen zonder de geschorste Hakim Ziyech.

Volgens trainer Alfred Schreuder is FC Twente nog niet bezig met de wedstrijd in de halve finale van de KNVB-beker van dinsdag tegen PEC Zwolle.

"Als de spelers morgen aan de warming-up beginnen zullen de gedachten absoluut niet bij het duel van dinsdag zijn. We spelen tegen PSV, een topploeg en dan moet je wel geconcentreerd en heel scherp zijn, daarmee voorkom je ook problemen", aldus Schreuder op de website van zijn club.

"De ploeg die er morgen staat zal er volledig voor gaan en er alles aan doen om te winnen. Daarom moet je honderd procent fit zijn om deze wedstrijd te spelen, het is belangrijk een fit en energiek team te hebben."

Afwachten

Het is nog onduidelijk of de geblesseerde spelers tegen PEC Zwolle wél inzetbaar zijn. "We hebben bij Bjelland en Castaignos een goed gevoel richting dinsdag, bij Corona en Engelaar iets minder. We moeten komende dagen afwachten, het kan snel gaan."

PSV mist in Enschede verdediger Santagio Arias. De Colombiaanse verdediger heeft nog te veel last van een voetblessure en trainde daarom vrijdag ook niet mee met de groep.

"Het duurt langer dan verwacht en dat is zeer vervelend. Arias zal ook niet de eerstvolgende wedstrijd meteen weer aansluiten, hij moet eerst ritme opdoen. Maar ik verwacht hem dit seizoen nog wel terug", zei Cocu vrijdag op een persconferentie.

Koploper PSV verdedigt in de komende speelronde een voorsprong van acht punten op nummer twee Ajax. Het duel in Enschede begint om 20.45 uur.

AZ-Feyenoord

Feyenoord mist zondag in de uitwedstrijd tegen AZ mogelijk Jordy Clasie, die nog niet helemaal fit is na zijn knieblessure.

Door de kwetsuur moest de Feyenoord-aanvoerder zich eerder deze week al afmelden voor de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Spanje.

"Clasie heeft vandaag meegehobbeld bij de training, maar hij is nog niet volledig hersteld. We hopen dat hij fit is voor het duel met AZ. Als hij niet kan spelen moet ik een andere optie hebben, daar hebben wij ons op voorbereid", aldus trainer Fred Rutten.

Rutten wilde nog niet zeggen of Colin Kazim-Richards of Anass Achahbar zondag in de spits staat. Bij afwezigheid van Kazim-Richards maakte Achahbar twee weken geleden tegen PSV twee treffers in de wedstrijd die Feyenoord met 2-1 won.

Luke Wilkshire is ook weer beschikbaar. De Australische verdediger had eveneens een hamstringblessure. Het duel met AZ is van belang in de strijd om de derde plaats die recht geeft op rechtstreekse deelname aan de Europa League.

Hoedt

Bij de thuisploeg moet verdediger Wesley Hoedt de topper in Alkmaar laten schieten wegens een knieblessure. Derrick Luckassen zal fungeren als vervanger, zo maakte AZ-coach John van den Brom bekend.

Celso Ortiz zal in de basis staan. De middenvelder brak twee maanden geleden zijn spaakbeen en was sindsdien uit de roulatie.

Nummer vier AZ heeft een achterstand van vier punten op nummer drie Feyenoord.