Sunderland-trainer Dick Advocaat verwacht dat zijn ploeg zondag bij een sterke start in de derby tegen Newcastle United de belangrijke drie punten kan pakken in de strijd tegen degradatie.

De wedstrijd in het Stadium of Light is voor Advocaat zijn eerste thuisduel als hoofdcoach van Sunderland.

"Het is voor mij een nieuwe derby, maar ik weet dat het voor iedereen hier bij de club een erg belangrijke wedstrijd is",  stelt Advocaat op de clubsite.

"We willen er direct staan en scherp zijn in de duels. Als we in balbezit zijn hebben we genoeg spelers om er iets goeds mee te doen."

Sunderland staat met 26 punten op de zeventiende plaats in de Premier League, één punt boven de degradatiestreep. De nummers achttien tot en met twintig degraderen rechtstreeks.

Verbeterpunten

Advocaat miste afgelopen week vier spelers vanwege interlandverplichtingen. "We hebben wel erg goed getraind, ondanks dat het slecht weer was. Ik zie nog veel verbeterpunten, maar de inzet van de spelers vond ik vooral erg belangrijk. Die inzet hebben we ook zondag nodig, want dan gaat het publiek achter ons staan."

De Nederlandse trainer werd twee weken geleden aangesteld als opvolger van de ontslagen Gus Poyet. Hij heeft een contract tot het einde van het seizoen. De Hagenaar verloor zijn eerste duel met 1-0 bij West Ham United.

Sunderland was in de afgelopen vijf ontmoetingen met Newcastle United de sterkste.