Patrick Kluivert wil Vurnon Anita bij het nationale elftal van Curaçao halen. De adviseur van de voetbalbond van het Antilliaanse eiland hoopt de speler van Newcastle United op te kunnen stellen in de volgende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cuba.

''Hij wil heel graag voor Curaçao uitkomen, maar de FIFA houdt dat tot dusver tegen. Vurnon heeft bijna vijf jaar geleden één EK-kwalificatiewedstrijd voor Nederland gespeeld'', zegt Kluivert in De Telegraaf.

De FIFA staat het niet toe dat spelers van 'voetbalnationaliteit' wisselen als ze een 'bindende' interland (niet-vriendschappelijk) hebben gespeeld.

De voormalige topspits van onder meer Ajax, FC Barcelona en Oranje hoopt desondanks Anita voor het treffen met Cuba in juni speelgerechtigd te krijgen.

Eerste stapje

Kluivert zette deze week met Curaçao het eerste stapje op de lange weg richting het WK van 2018. In de eerste ronde van de kwalificatie rekende zijn ploeg af met Montserrat.

Hij zal tegen Cuba waarschijnlijk officieel als bondscoach op de bank zitten. De duels met Cuba worden gespeeld op 8 en 16 juni.

Tegen Montserrat deed Kluivert onder anderen een beroep op de eredivisiespelers Darryl Lachman, Cuco Martina, Felitciano Zschusschen en Charlton Vicento.