Marokko mag toch gewoon deelnemen aan de komende twee edities van de Afrika Cup. Dat heeft het internationaal sporttribunaal (CAS) donderdag besloten.

De Afrikaanse voetbalbond (CAF) had Marokko uitgesloten van deelname aan de toernooien in 2017 en 2019, omdat het land eind vorig jaar besloot zich terug te trekken als organisator van de eindronde in 2015.

De Marokkaanse voetbalbond ging tegen deze straf in beroep en werd in het gelijk gesteld door het CAS, waardoor Marokko toch mag deelnemen aan de komende twee edities van de Afrikaanse titelstrijd.

De boete van 1 miljoen dollar bracht het CAS terug tot 50.000 dollar (45.000 euro). Het CAS deed nog geen uitspraak in de claim van 8 miljoen euro die de CAF bij de Marokkaanse voetbalbond heeft neergelegd vanwege de schade die het CAF, de tv-partners en de marketingpartners van de Afrika Cup door de Marokkaanse terugtrekking zouden hebben geleden.

Ebola

Marokko besloot de organisatie van de Afrika Cup in november terug te geven uit angst voor verdere verspreiding van het ebolavirus.

Het eerdere verzoek het toernooi te verplaatsen naar een andere periode werd afgewezen door de Afrikaanse federatie. Equatoriaal-Guinea bleek uiteindelijk bereid de organisatie over te nemen.

Ivoorkust kroonde zich tot winnaar van de Afrika Cup.