Ronald Koeman hoopt dat Graziano Pellè ook bij Southampton zijn goede vorm snel terug gaat vinden. De spits was dinsdag trefzeker in het oefenduel van Italië met Engeland (1-1).

"Spitsen leven van doelpunten. Het was een goede goal. Ik hoop dat hij ook voor ons dit weekend weer weet te scoren", zei Koeman donderdag op de persconferentie over Pellè, die in januari voor de laatste keer het net vond in het shirt van Southampton.

De huidige nummer zes in de Premier League gaat zaterdag op bezoek bij Everton, dat de dertiende plaats bezet. "Dat gaat een zware test worden, omdat ik vind dat Everton te laag op de ranglijst staat. Ik bewonder hun manier van spelen."

"Everton had vorig jaar een geweldig seizoen, maar omdat ze dit seizoen ook uitkwamen in de Europa League, hebben ze het wat moeilijker in de competitie", aldus de Nederlandse manager.

Koeman sprak deze week met de zwaar geblesseerde doelman Fraser Forster. "Hij is een beetje down, maar oké. We moeten afwachten hoe lang hij precies uitgeschakeld is. We hebben met Kelvin Davis een ervaren keeper achter de hand."

Koeman liet verder weten dat Jay Rodriguez over vier of vijf weken weer in actie kan komen. Steven Davis is een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Everton.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League