John Heitinga baalt van zijn huidige situatie bij Hertha BSC. De 31-jarige verdediger zit vaker dan hem lief is op de bank of zelfs helemaal niet bij de wedstrijdselectie.

"Het is frustrerend om er niet bij te zitten. Je komt op de afsluitende training, maar gaat daarna weer naar huis. Het is verdomd moeilijk, het is de zwaarste tijd uit mijn loopbaan", aldus Heitinga tegen de Duitse krant Bild.

De oud-Ajacied verruilde afgelopen zomer Fulham voor Hertha BSC en speelde tot dusver slechts elf competitieduels voor de club uit Berlijn.

"Ik denk dat ik met mijn ervaring sowieso in de selectie thuis hoor. Ik weet zeker dat ik nog van waarde kan zijn voor Hertha BSC."

De 87-voudig international van Oranje, die op 6 maart zijn laatste wedstrijd voor Hertha BSC speelde, wilde de afgelopen tijd niets kwijt over zijn reserverol.

"Als je gefrustreerd bent, ga je domme dingen zeggen. Maar natuurlijk ben ik niet tevreden. Ik had in de zomer meer opties, bij clubs waar ik meer kon verdienen. Ik blijf echter tot het laatste moment knokken."

Bij Hertha BSC, dat dertiende staat in de Bundesliga, staat ook de Nederlander Roy Beerens onder contract.