De bezuinigen van FC Twente treffen ook de jeugdopleiding van de club. De formatie uit Enschede gaat volgend seizoen verder zonder het team voor de jongste B-junioren, waarin spelers tot zestien jaar zitten. 

FC Twente houdt nog wel een B1. ''Binnen de club kijken we altijd met een kritisch oog naar onze voetbalacademie en zijn we onophoudelijk op zoek naar manieren om onszelf te verbeteren'', legt hoofd opleiding John van Miert woensdag op de website van FC Twente uit.

''We proberen daarbij de beschikbare middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten, zeker gezien de huidige financiële situatie van de club. Stoppen met deze B-junioren is geen makkelijke beslissing geweest en vervelend voor diegenen die het aangaat.”

Het eerste elftal van FC Twente kreeg eerder deze maand in de eredivisie drie punten in mindering, omdat de club de financiële huishouding niet op orde heeft.

Beloftenploeg

Eerder werd al bekend dat FC Twente volgend seizoen de beloftenploeg terugtrekt uit de Jupiler League en het zal proberen dure spelers te verkopen. FC Twente beraadt zich nog over verdere bezuinigingen.

Woensdag meldde de club ook dat voorzitter Joop Munsterman, die mede verantwoordelijk is voor de financiële problemen, per direct zijn functie neerlegt. Hij zou aanvankelijk het seizoen afmaken.