Joop Munsterman heeft zijn functie als voorzitter van FC Twente alsnog per direct neergelegd. Hij zou aanvankelijk het seizoen afmaken bij de club uit Enschede.

"Voor Twente is het nu het beste als de huidige bestuurders de ruimte hebben om het beleid uit te voeren. Daarom heb ik aan mijn medebestuurders kenbaar gemaakt dat dit het juiste moment is om mijn voorzitterschap neer te leggen", schrijft Munsterman woensdag in een persbericht.

De 64-jarige Munsterman kondigde in oktober al aan te stoppen als 'statutair directeur' en maakte in januari tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend de voorzittershamer over te gaan dragen aan Aldo van der Laan. 

"Sindsdien heb ik me gericht op een goede overdracht van mijn taken, werkzaamheden en overige lopende zaken waar ik bij betrokken ben. Dat heb ik gedaan in een fase waarin de club druk bezig is de noodzakelijke maatregelen te nemen die moeten leiden tot het financiële herstel."

Onder vuur

Munsterman was sinds 2004 voorzitter van Twente en leidde de club naar de landstitel in 2010 en een jaar later naar winst in het KNVB-bekertoernooi.

De afgelopen maanden kwam hij echter onder vuur te liggen vanwege financieel wanbeleid. In maart kreeg FC Twente zelfs drie punten in mindering van de KNVB omdat de club de boekhouding niet op orde had.

Enkele dagen later ontkende Munsterman een vroegtijdig vertrek bij 'zijn' club, maar hij heeft nu dus alsnog besloten eerder te stoppen. 

Zijn opvolger Van der Laan heeft begrip voor de keuze van Munsterman. "Joop heeft al zijn werkzaamheden inmiddels overgedragen", zegt Van der Laan. 

"We snappen zijn beslissing en danken hem alvast voor zijn jarenlange inzet. We zullen op een later moment op gepaste wijze afscheid van hem nemen."