Graziano Pellè maakte dinsdagavond in het shirt van Italië een einde aan zijn lange periode zonder doelpunten. De spits van Southampton was blij dat hij juist tegen Engeland scoorde.

"Mijn doelpunt tegen Engeland heeft een grote waarde voor mij, het is heerlijk om tegen hen te scoren", aldus Pellè. "Als ik weer terug ben in Engeland heb ik iets om een grap over te maken."

De oud-Feyenoorder maakte op 20 december zijn laatste doelpunt in de Premier League, maar werd desondanks opgeroepen door bondscoach Antonio Conte. Hij betaalde dat vertrouwen terug met zijn tweede goal in drie interlands.

"Ik ben heel blij dat ik een nieuwe kans heb gekregen bij Italië", stelde Pellè in gesprek met de RAI. "Er heerst een goede sfeer in de ploeg."

Conte

Toch was er afgelopen week veel te doen om de positie van Conte, die zelfs zou hebben overwogen om op te stappen nadat hij doodsbedreigingen kreeg van boze Juventus-supporters.

Zij gaven de oud-coach van de 'Oude Dame' de schuld van een knieblessure die middenvelder Claudio Marchisio tijdens een training met het nationale elftal opliep, al bleek die kwetsuur later alleszins mee te vallen.

Pellè: "Ik vind het jammer dat dit soort dingen gebeuren rondom het nationale team. Zo gaat het altijd in Italië. We zijn gewend aan al die conflicten."