België boekte dinsdagavond een belangrijke 1-0 uitzege op Israël in de EK-kwalificatie, maar spelers en trainers mopperden na afloop over de slechte tweede helft.

"We kwamen te slaperig uit de kleedkamer na rust, maar vooral de drie punten zijn belangrijk", stelde bondscoach Marc Wilmots vast tegenover Sporza.

De Belgen delen door de winst de koppositie in groep B met Wales. 'De Rode Duivels' kwamen vroeg op voorsprong via Marouane Fellaini, maar kwamen mede door een rode kaart voor Vincent Kompany nog in de problemen.

"We moeten tevreden zijn met de manier waarop we gevochten hebben, maar na rust begonnen we slap en brachten we onszelf in de problemen. Ik zei nog: pas op dat we niet in slaap vallen en geen rode kaart slikken. Jammer genoeg gebeurde dat toch."

Dom

Doelman Thibaut Courtois, belangrijk met reddingen in de tweede helft, kon zich wel vinden in de visie van Wilmots. "De coach had ons gewaarschuwd, maar we begonnen toch te slaperig aan de tweede helft."

"Zeker met een man minder werd het moeilijk en op het einde was het alle hens aan dek en verdedigen. Misschien hadden we het voor rust te makkelijk."

Kevin De Bruyne was kritisch op aanvoerder Kompany, die van het veld werd gestuurd na een tweede gele kaart voor vasthouden. "Die uitsluiting was toch een beetje dom. Een fout op die plaats met nog vier man achter de bal was niet nodig. Daarna werd het moeilijker."

"Eigenlijk hebben we 60 minuten oké gespeeld en in het laatste halfuur hebben we karakter getoond. Met tien moet je ook proberen een duel te winnen en dat deden we."