Klaas-Jan Huntelaar verwacht niet dat de druk minder zal worden voor Oranje na de 2-0 winst dinsdag in de oefeninterland tegen Spanje. 

"Het lijkt me niet dat de druk hierdoor zal afnemen richting de komende interlands", aldus Huntelaar, die in juni de kwalificatie met Oranje vervolgt tegen Letland.

"De druk zal blijven. Maar we gaan door deze zege wel met een lekkerder gevoel verder in de kwalificatie."

De mindere resultaten in de kwalificatie, en dan in het bijzonder de 1-1 van zaterdag tegen Turkije, hadden volgens de spits wel tot gevolg dat Oranje iets extra's wilde laten zien tegen de Spanjaarden.

"Tegen Turkije ging het niet zoals we gehoopt hadden. Daardoor hadden we het gevoel dat we toch nog even moesten laten zien dat we het wél kunnen, zeker in zo'n grote wedstrijd. En dat is aardig gelukt. Hier moeten we op verder bouwen. "

Fouten

Waar Oranje tegen Turkije pas in de slotfase tot scoren kwam, startte het dinsdag in de Arena voortvarend en stond het na een kwartier al met 2-0 voor. Volgens Huntelaar was dat ook te danken aan het spel van de regerend Europees kampioen.

"Spanje wilde zelf ook voetballen en dat wilde Turkije wat minder. Daardoor kregen we meer ruimte. Maar natuurlijk heeft het ook met onszelf te maken. Als team stonden we beter dan tegen Turkije. We zetten meteen goed druk en dwongen ze tot fouten. Dit was voetbal zoals het moet."

Huntelaar erkent wel dat Spanje na rust de betere ploeg was. "Maar toen hoefden wij wat minder, we stonden voor. Je kunt bovendien niet negentig minuten pressing spelen, af en toe moet je een pauze inlassen."

"Over de hele wedstrijd bezien mogen we dan ook tevreden zijn. We hebben laten zien dat we heel aardig kunnen voetballen."