Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge heeft er vertrouwen in dat FIFA-president Sepp Blatter open staat voor verbeteringen binnen de wereldvoetbalbond.

"Hij is klaar voor verandering", zegt Rummenigge in gesprek met de BBC. "Ik ben dus niet pessimistisch over hem. Ik ben zelfs nogal optimistisch dat binnen FIFA zaken op een goede manier aan het veranderen zijn."

"In discussies met Blatter krijg ik altijd de indruk dat hij een beetje verontwaardigd is dat hij door de media als geheel bekritiseerd wordt."

Blatter hoopt eind mei te worden herkozen voor zijn vijfde termijn als baas van de wereldvoetbalbond. Michael van Praag, Luis Figo en Prins Ali Bin Al-Hussein van Jordanië zijn de andere kandidaten bij de verkiezing.

Rummenigge was enkele jaren geleden nog heel kritisch op de FIFA. In 2011 riep hij op tot een 'revolutie' vanwege de 'corruptie' en het gebrek aan transparantie en democratie binnen de bond.

195 miljoen euro

De Duitser bereikte vorige maand als voorzitter van de European Club Association (ECA), dat de belangen behartigt van de grote Europese clubs, een akkoord met de FIFA dat clubs liefst 195 miljoen euro krijgen ter compensatie voor het afstaan van spelers voor de WK's in 2018 en 2022.

Tijdens het afgelopen WK lag dit bedrag nog op 65 miljoen euro. Bovendien krijgt de ECA meer invloed binnen de FIFA en UEFA.

"Ik geloof dat het clubvoetbal in Europa blij kan zijn met de deal", aldus Rummenigge.