De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque kon dinsdagavond na de nederlaag in de oefeninterland tegen Oranje (2-0) niet geloven dat zijn ploeg niet gescoord had in de Arena.

"De eerste twintig minuten hebben ons flink gehinderd", wees Del Bosque op de vroege treffers van Stefan de Vrij en Davy Klaassen. "We namen de wedstrijd onder controle, waren beter dan zij en kwamen in het strafschopgebied. We maakten alleen geen goals."

"Het vertrouwen nam af door de vroege achterstand en dan is het moeilijk om dat terug te krijgen. Nederland speelde toen ook goed, maar ik heb genoten van onze tweede helft. De spelers reageerden goed en verdienden om te scoren."

"Kenneth Vermeer was echter geweldig", prees Del Bosque de Nederlandse doelman. "Nederland heeft ook nog steeds een geweldig team, ondanks dat ze in een moeilijke periode zitten."

Debutant

De oud-coach van Real Madrid begon het vriendschappelijke duel met een 'B-elftal'. Zo gaf hij onder meer rust aan Iker Casillas, Sergio Busquets, Andres Iniesta, David Silva en Sergio Ramos.

Del Bosque was echter tevreden over jonge spelers als debutant Vitolo en basisdebutant Juanmi. "Zij hebben goed gespeeld. Ik ben tevreden over de houding van iedereen in mijn ploeg. Spelers die normaal niet vaak in actie komen, hebben het goed gedaan."

"Ik heb geen spijt van mijn opstelling. We kozen deze in het belang van het team en van de spelers. Er stonden nog steeds fantastische spelers op het veld."