Arek Milik ligt ook voor de komende vier jaar vast bij Ajax. De Amsterdammers hebben de optie tot koop in het huurcontract van de 21-jarige Pool definitief gelicht.

Milik zette woensdag zijn handtekening onder zijn nieuwe contract dat hem tot medio 2019 aan Ajax verbindt. De club had afgelopen zomer met Bayer Leverkusen afgesproken dat de spits voor 2,8 miljoen euro gekocht kon worden van de Duitsers.

"Een maand geleden namen we definitief het besluit om de optie te lichten", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars op de website van Ajax.  

"Bij de huurovereenkomst zat een optie tot koop en een contract voor drie seizoenen. Wel hebben we besloten hem nu een vierjarige aanbieding te doen. Net als met de andere spelers die we als 'kernspelers' voor de komende jaren zien", verwijst Overmars naar het eerder vastleggen van onder anderen Davy Klaassen, Ricardo van Rhijn, Jasper Cillessen en Joël Veltman.

Statistieken

Trainer Frank de Boer liet al meerdere malen laten weten dat hij langer door wil met Milik, die in zijn eerste seizoen in Amsterdam een goede indruk maakt. De Pools international maakte vooralsnog elf competitiegoals in twintig wedstrijden

Overmars: "Milik heeft dit seizoen al bewezen van waarde te zijn, kijk maar naar de statistieken. Hij heeft stappen gemaakt en wij verwachten dat hij progressie blijft boeken. Hij heeft vertrouwen gekregen en hij is daar op de juiste wijze mee omgegaan."

Milik zelf is verheugd met zijn contract, maar zal de komende weken niet in actie kunnen komen vanwege een verrekte knieband. Hij liep die blessure afgelopen zondag op in de EK-kwalificatiewedstrijd van zijn land tegen Ierland.

"Natuurlijk voel ik mijn knieblessure nog een beetje, maar het is vandaag echt een fantastische dag voor mij. Mijn toekomst ligt bij Ajax", aldus Milik.