Doelman Kenneth Vermeer hoopt dat hij na zijn vijfde interland zonder tegendoelpunt nog meer wedstrijden de 'nul' kan houden voor Oranje.

"Laten we hopen dat dit nog even zo doorgaat", aldus Vermeer, die dinsdag in het oefenduel tegen Spanje (2-0 winst) met zijn vijfde clean sheet in zijn eerste vijf interlands het record van Ronald Waterreus uit 2003 verbeterde.  

De toenmalige doelman van PSV kreeg in zijn eerste vier interlands geen doelpunt tegen. Vermeer: "Kort voor de wedstrijd hoorde ik dat ik dat record kon verbreken. Mooi dat het ook gelukt is, al zat het ook wel wat mee. Dit moet ik weer naar mijn club Feyenoord meenemen.''

De 29-jarige Vermeer had er vooraf niet op gerekend dat hij in de Arena na bijna twee jaar weer eens een kans in Oranje zou krijgen.

"Ik was verrast. Ik had verwacht dat Jasper Cillessen zou keepen, omdat hij bijna altijd in de basis staat. Maar maandag op de training kwam de bondscoach naar me toe en zei dat ik zou gaan spelen. Daar was ik heel blij mee."

Vermeer kan niet zeggen of hij daarmee ook Tim Krul voorbij is in de hiërarchie achter Cillessen. "Dat weet ik niet. Ik weet alleen dat Tim had gekeept tegen Mexico dus nu was het mijn beurt."