Met Patrick Kluivert als bondscoach op de bank heeft Curaçao het eerste stapje gezet naar het WK 2018 door over twee wedstrijden af te rekenen met Montserrat.

Na de 2-1 overwinning vrijdag in Willemstad speelde Curaçao dinsdag op Montserrat met 2-2 gelijk in de eerste ronde van de kwalificatie.

"Het was een lastige wedstrijd, maar de spelers hebben het geweldig gedaan", twitterde Kluivert na de wedstrijd.

Beide treffers tegen het Engelstalige eiland in de Caraïbische Zee werden dinsdag gemaakt door spelers uit de eredivisie. Daryl Lachman van FC Twente zorgde voor 1-0, waarna Charlton Vicento van Willem II laat in de wedstrijd voor de bevrijdende 2-2 tekende.

In de volgende ronde treft Curaçao in juni Cuba. De 38-jarige Kluivert, wiens moeder op Curaçao geboren werd, staat ervoor open om dan weer als coach op de bank te zitten. Hij werd in maart benoemd als adviseur van de nationale ploeg.

Zschusschen

De Amsterdammer stelde de afgelopen weken een selectie samen met veel spelers die ervaring hebben in de eredivisie. Naast Lachman en Vicento zijn Felitciano Zschusschen (NAC Breda) en Papito Merencia (ADO Den Haag) inmiddels international van Curaçao.

Kluivert was eerder trainer van de beloften van FC Twente en werkte als assistent onder bondscoach Louis van Gaal bij het Nederlands elftal.